nalikas

Semestern slut.

Kategori: Allmänt, Småkrypsliv

Passar på att lätta lite på fingerspringet medan Milo sitter på potta och Lias leker med en leksak i babygymmet. Det börjar bli svårt att få tid att göra saker, speciellt när telefonen har fått några för många smällar så skärmen är lite för sprucken på vissa ställen. Försöker vänta ut till hösten då jag ska byta till Tele2 igen. Jag har provat telenor i 2 år nu och har väl aldrig varit riktigt nöjd. Gillar tele2 bätttre. Då blir det en uppgradering av telefonen också.
 
Nu har Marcus börjat jobba efter sina tre veckors semester. Semestern började med Ockelbomarknaden. Efter det blev det 4 dagar på Siljanbadscamping i Rättvik. Vi åkte till Orsa rovdjurspark. Mycket upp och sen ner. Det kändes lite fel att se isbjörnar och andra djur fast i en djurpark, men Milo älskar att titta på djur. Han tycker att det är jättekul så jag sväljer min ståndpunkt och blundar och låtsas att djuren har det bra där. 
Vi hann även med tomteland-sagoland i Gesunda. Det var mycket mysigt, men det uppskattas nog mer av äldrebarn. Runt 4. Milo var lite liten för att hänga med på föreställningen och jaga troll. 
Campingen var bra, stor lekplats och långgrund..
Vi kom hem på lördagen och söndagen fick jag och Marcus eghentid. Vi övningskörde lite och åt på tzatziki.
Tisdagen kom och vi åkte till kolmården. Planen var att sova hos Marcus bror i Linköping, men de var småsjuka och 2 stycken hade ögoninflammation. Det blev spontanbokning på ett hotell i Nyköping. Det tog tid att ta sig till kolmården, men fram kom vi klockan 12 och vi började med Bamseland innan vi tog en sen lunch. Vi hann se många djur och rovfågelshow och en delfinshow. Vid 18.45 gav vi upp dagen och åkte mot hotellet. Barnen somnade i bilen och klockan var efter 20.00. Först funderade vi på att äta ute och upptäcka Nyköping, men vi hade trrötta barn så det blev Mcdonalds att ta med till hotellet. Funderade på att bada bubbel, men efter att vi varit tvungna att väcka upp barnen för mat så tog det ett tag för dem att somna om. 
Nästa dag blev det hotellfrukost och lite lek i lekrummet innan det blev dag 2 på kolmården. Vi hann inte med allt dagen innan. Det blev många djur att se och vi tog en liten vända på tropical också. Dagen avslutades sent och vid 19.00 åt vi middag utanför kolmården och gjorde kväller på barnen innan vi åkte mot Stockholm och sov hos mamma.
Torsdagen spenderades i Västerhaninge, Vi gjorde en liten avstickare till Jordbro för att leka lite med Amanda. Det bjöds på thaimat och hamburgare.
Fredag och lördag spenderades hemma med jobb för min del. Mitt andra pass. 
Söndagen kom och det färdes upp till Sollefteå där vi har spelat kort, varit på junsele djurpark, ätit god mat, lekt i parken och pratat med ungdomarna i Sollefteå, blivit galen på musiken som spelats, övningskört och varit på badhuset med Leo. På vägen hem så stannade vi i Hudduk där vi mötte några välbekanta ansikten från Sandviken.
 
Semestern gick fort och har varit intensiv. Vi har hunnit med mycket de här dagarna och det har varit mycket bilåkning som tar längre tid än vanligt med två barn. Milo är ganska lugn i bilen. Sitter mest och pratar och sjunger en stund innan han blit tyst och tittar ut genom fönstret. Ibland somnar han. Lias kan man tajma in med hans sovstund, men han vaknar oftast under längre åkningar så det blir att stanna och amma och aktivera honom lite så somnar han om. 
Kommentera inlägget här: