nalikas

Världen är din..

Kategori: Småkrypsliv, tankvärt..

På Facebook dyker det upp minnen av dagen som är. Jag lyssnade på svarta duvor och vissna liljor. Och den låten passar in på mitt humör. 


Det är väl ingen som har missat dagens samhälle. Vi och dem ökar varje dag. Varje dag ser jag hur Facebook fylls med åsikter om vi och dem. Och varje gång funderar jag om det här är den världen jag vill lämna till min son. En värld där kvinnor är rädda, där rasismen flödar. 


Många säger att världen har förändrats sen jag var liten. Jag minns männens övertag på dagis (pojkar då) där flickorna var rädda för värstingarna. På dagis lektes det lekar som killarna valde. När en kille gick över gränsen så ursäktades det. 
När jag började i skolan så fanns det ett hus alla var rädda för. Där bodde det en gubbe som försökte bjuda hem småbarn. Vi sprang alltid förbi det huset när vi var tvugna att gå förbi det. Säg mig vad som har ändrats? 


När jag tänker på Milo och hur jag vill att han ska växa upp så tänker jag på vad jag vill förmedla till honom. Jag vill att han ska växa upp till en självständig, modig pojken som vågar säga ifrån när han tycker att nåt är fel. Någon som respekterar kvinnor och är feminist. Som tror på jämställdhet. Att alla människor är lika mycket värda. Som bryr sig om de som har det svårt. Jag vill att han ska veta att han kan förändra världen och bli precis vad han vill. Att han är älskad. 


Men vart börjar man? Det är dags att ta ansvar för världen, för den ska ges till hoppet om en ljusare framtid..