nalikas

fredagskvällen har inte bubblat så mycket..

Kategori: tankvärt..

Är det bara i mitt huvudet eller känns det inte som om det här med bloggar håller på att dö ut? Det är inte många som skriver längre. Är det så att vi har lärt oss att hålla inne våra tankar, åsikter, känslor eller viljan att dela med oss om vår vardag? Eller har det kommit andra sätt att uttrycka oss på som instagram, facebook, twitter eller något annat jag inte har hört talas om? Jag är ju ganska dålig på att skriva också, men jag har alltid varit en periodare. Med allt. Läsa böcker, dricka alkohol, vänner, filmer m.m. Jag är ganska intensiv med något sen tröttnar jag. Folk säger att jag gör så med människor också, men jag vet inte det.
 
 
Jobbar natt. Över halva natten har gått och jag känner mig ovanligt pigg. Ibland kan det vara långa nätter, men den här har gått ganska fort. Har suttit och läst en massa skit på nätet. Så får jag skriva. Det är helt otroligt vad folk skriver på sociala medier. Ibland blir jag riktigt mörkrädd. Sen helt plötsligt så dyker det upp en sån bra text att man blir helt salig och man börjar tro på mänskligheten igen.
 
 
Vissa människor har enorm påverkan på en. Det räcker med en blick eller ett ord så känner man den där värmen i kroppen. Det handlar inte bara om kärlek. Det handlar om mänsklighet. Vart skulle jag vara utan dessa människor? Visst är det min omgivning som format mig, men det är mer än så. Det är du också.
 
 
En sak jag tycker är väldigt bra är att det har uppmärksammats mycket om nätmobbning och näthat. Det är svårt att ge en förklaring till varför det är så lätt att hata via nätet. Jag tror inte att det bara handlar om feghet. Jag tror det handlar om mycket mer. Jag tror att man måste lära barn, ungdomar, vuxna, gamla att vara källkritiska och komma ihåg att det inte är en bott som heter Anna man skriver till utan någon mänsklig. Jag tycker att alla människor har en skyldighet gentemot mänskligheten. Vi måste lära oss att ta hand om varandra och vara snälla och ödmjuka.