nalikas

En dålig hemsida mitt i natten

Kategori: tankvärt..

Jag vet inte riktigt om jag borde skriva ut det här. Jag är väldigt mån om mitt privatliv. Man ska vara försiktig med vad man lägger ut på det lättillgängliga internet. Nu senast har det kommit upp en hemsida där man kan kolla upp vänner, grannar, kollegor, ja vem som helst egentligen. Man ser folk domar och deras bokförda adresser. Visst kan man tycka att domar är en offentlig handling. Problemet ligger i att internet är mer lättillgängligt. 

Skulle jag ha polisanmält en våldtäkt för 13 år sen idag så skulle vem som helst kunna läsa hela händelseförloppet för 79 kr genom att söka på rätt namn. Många säger att en rättegång är som en andra våldtäkt. Det vet inte jag för jag anmälde aldrig. Men skulle jag ha gjort det och behövt berätta för främlingar om de värsta minuterna eller timmarna i mitt liv så hade jag inte velat att vem som helst skulle kunna läsa hur jag bad någon att sluta, grät, blödde som en stucken gris, rädslan, skammen.. Det hade känts som att bli förnedrad ännu en gång. Den där natten i april är något som jag kommer behöva leva med resten av mitt liv. Ingen annan har med det att göra. 

Hade hänt idag så hoppas jag att jag skulle anmäla det och tills för några dagar sen så hade jag inte tvekat heller, men tanken på att främlingar skulle kunna läsa om stunderna jag har varit som mest hjälplös är skrämmande. Det skulle kännas som att bli våldtagen igen.