nalikas

sova nu..

Kategori: tankvärt..

Idag har jag suttit och gjort den mest intressanta läxan någonsin tror jag. Sex! Hur man förhåller sig till sex när man jobbar inom vården. Det är något jag har sett fram emot att läsa om. Nästan alla människor känner en sexualdrift eller ett närhetsbehov och jag tror inte att det försvinner bara för att man blir gammal eller att man föds med en utvecklingsskada eller ett annat handikapp.
Jag och Marcus såg på tv (jag tror det var nyheterna) om en personlig assistent som hjälpte till ett par med att ha sex. Kvinnan var mannens personliga assistent och frun hade varit med om en olycka eller liknande och de kunde inte ha sex själva. Eller de behövde hjälp i början sen kunde de ligga med varandra hur bra som helst. Jag hyser stor respekt för den kvinnan. Det är inte alla som skulle klara av det. Det är inte alla som klarar av att prata om det heller. Jag skulle klara av att prata om sex. Jag kanske inte är så frispråkig om vad som händer i mitt sexliv eller inte sexliv, men det är för jag tycker att det bara angår mig och Marcus. Sen kan jag självklart prata med folk om det om jag vill prata om det eller har något jag tänker på. Men jag tror att folk behöver lära sig om sex inom vården och hur man pratar om det. Kanske kan ha en sexrådgivare som har specialiserats sig på människor med olika svårigheter. Det kanske redan finns.



Kollade på dopet idag. Har haft en hemmadag så det passade bra med kungligt på tv. Jag vet att det är många som har åsikter om monarkin och vad det kostar samhället. Men jag tror att man måste se att vi tjänar bra med pengar på kungahuset. Och det skulle kosta mycket pengar att ha en republik också. Och så länge vår president inte bor i USA så skulle vi inte tjäna alls lika mycket pengar på det. Sen är det faktiskt så att vår blivande drottning är väldigt omtyckt i omvärlden och hon gör ett väldigt bra jobb när hon representerar Sverige. De säger att vi som betalar skatt betalar ungefär 1-2 kr varje månad till kungahuset per person. Jag ser fram emot att få följa prinsessans Estelles uppväxt. 


För det första så är det så att Marcus tvingar inte mig till något. Och ofta är det jag som säger till honom att vi ska kolla på sporten. Som champions league finalen i lördags natt. För sport har alltid funnits hemma hos mig. När jag var 8 år så spelade Sverige fotbolls VM. Anns favorit var Klas Ingesson, min var Kenneth Larsson och Lenas var Jesper Blomqvist. Henke Larsson, Martin Dahlin, Thomas Ravelli, Tomas Brolin, Jocke Björklund, Stefan Schwarz och Tommy Svensson är några av de spelare och förbundskapten som gjorde att Sverige fick brons.
1998 var det VM igen och jag föll för Zidane och tittade på när han vann ett guld. 2002 höll jag på att missa min avslutning i nian för Sverige spelade sin match på morgonen. Jag satt hela 2006 och tittade på fotbolls VM med mina vänner och själv. Jag höll tummarna 2010 för Sverige och i sommar sitter jag bänkad i soffan utan Marcus som är i USA.
När jag var liten så matade min pappa in i mitt huvud att det var hammarby, men min fafar hade svartgult hjärta. Allmänna idrotts klubb. I mitt lilla socialistiska huvud så tänkte jag så här "hammarby där får bara hammarbyare spela, i djurgården får bara de som bor på djurgårde, malmö...men allmänna det betyder alla och där får vem som helst spela.. de stora, små, fattiga, rika, mörka. Till och med de som bor i hammarby" Har ett svagt minne att jag som 7 åring berättar det här för farfar också. Det är klart att de måste vara bäst då, de är ju snällast. Kom ihåg nu att jag skulle bli Sveriges första kvinnliga statsminister också. I alla fall när min farfar dog så fortsatte jag hålla på AIK, men det är svårt att hålla på ett lag och bara kunna Hammarbylåtar. Så i slutet på åttan så gav jag upp AIK och höll på Hammarby. I samma veva någon månad senare kom Jacob in i bilden och han spelade i Hammarby så det föll ganska naturligt. Men det är inte bara fotboll och Hammarby som mitt hjärta slår för.
Under 2003 så kom Carolina Klüft in i allas svensk hjärtan och jag älskade att följa henne. Hon och Kajsa Bergkvist. Jag har alltid hoppats att Kajsa skulle ta världsrekordet i höjdhoppl
Skidor har jag en liten hatkärlek till. Jag minns när jag låg bakfull i soffan i Nynäs och försökte sova och pappa alltid satte sig på sin stol och började kolla på skidor. För skidor börjar så tidigt. Med dåligt humör ville man att pappa skulle stänga av, men sen kom Anja Pärson och då var det kul. Även nu är jag galen när det är skidor. Har bara en sak att säga. Hellner!! Jag blev helt till mig när han inte vann jerringpriset. Hur tänker folk?
I år har det varit mycket hockey. Det har varit kul att följa Brynäs väg till ett Sm-guld. Och den dagen Hammarby kommer upp till elitserien så lämnar jag Brynäs utan att blinka, men tills dess så är Brynäs ett bra substitut för mig.

Så i år har jag koll på Silferberg, Hellner, Kalla, Järnkrok, Zlatan, Chippen, Kallur, Bolt m.m. Det blir ett bra idrottsår.