nalikas

2016-året då jag blev gravid igen

Kategori: ett år har gått..

Marcus började jobba i Januari så vi jobbade om varandra väldigt mycket, Jag hade bara eftermiddag och Marcus ständig förmiddag, vilket var bra just då eftersom att vi inte hade något dagis än. Vi skolade in Milo på dagis i slutet av Januari vilket var jobbigt.
 
 
Februari eller som det så fint kallas för vabruari levde upp till sitt smeknamn eftersom att Milo var hemma i feber i 10 dagar och det var Marcus som fick VAB:a eftersom att jag precis hade börjat jobba på ett nytt ställe (eller tillbaka till mitt gamla ställe) och fått en ny chef. 
 
 
Mars fortsatte familjelivet, dagis och förkylningar. Jag blev flyttad till en ny våning där jag behövdes mer.
 
 
Vi hade magsjuka i April. Annars var vi och såg Glada Hudikteatern. Vi firade även Ann. Jag fick reda på att jag var fast anställd. Hade blivit det på julafton 2015. Det hade varit en trevlig julklapp att få.
 
 
I början på Maj så fick min käramamma en stor stroke som förändrade våra liv. Vi åkte och hälsade på henne på Karolinska, några dagar senare var vi på SÖS och hälsade på. Jag var med Ann, Mickis och Kalle och såg Timbuktu uppträda på Gröna lund. Jag var på en utbildning med jobbet som var riktigt bra och så fyllde lilla jag 30 år. Jag, Marcus, pappa och Milo åkte till Helsingfors och i slutet på månaden hade Ann och jag fest.
 
 
Mickis hade födelsedagsfirande i Juni och dagen efter köpte jag ett graviditetstest som visade att jag var med barn. Jag var ensam några dagar medan Marcus var i Linköping med Milo. Marcus blev glad. Jag var ute med mitt jobb och låtsades som ingeting. Sommaren kom och var kaotisk på jobbet.
 
 
Juli var det jobb. Vi lyckades vara lediga några dagar tillsammans och åkte till Danmark med Peter och Malin för ett bröllop. Spydde och mådde illa hela resan. Marcus fyllde år. Vi var på fotboll och tittade på en Hammarbyvinst.
 
 
Vi var på inskrivning hos barnmorskan i Augusti. Vi hade även semester. Marcus 4 veckor och jag 2. På den semestern hann vi med en bilresa till Linköping-Söderköping-Karlskrona-Ullared-Stockholm. Vi besökte mamma på ett nytt boende. Vi var på skansen.
 
 
September började vi att jobba igen. Milo började på dagis igen vilket tog ett tag att vänja in han på igen. Vi var även på ett ultraljud och fick se bebis i magen. Var även på möten med mamma och vårdplaneringar.
 
 
Oktober bestod av jobb, sömn, trötthet, Rock of the 80´s, familjeliv.
 
 
Milo firades i November. Och pappa. Jag, Marcus och Milo tog en dagskryssning med Eckeröbåten. 
 
 
I början på December åkte Ann och jag ner till Ullared och julklappshandlade. Jag gjorde mitt sista jobbpass på ett tag. Jag och Marcus åkte till Falun och var på En skam för Sverige 2, Marcus har varit föräldraledig. Vi har umgått, varit på spa och firat jul. 
 
 
 
årets låtar: Dancing on my own, this ones for you, cheap trills, africa m.m. 
årets minne:När jag tog graviditetstestet 
årets bästa:Milo
årets sämsta:mammas stroke
 
 
Vi tar med oss mycket från 2016. Både hemska saker och väldigt bra. Vi minns de förlorade. 
2016 gav oss ett presidentval i USA och jag tappade tron på mänskligheten, det har varit terroratacker i världen, clownskräck, pokemon go, miljömedvetenhet och Hofors har satts på kartan tack vare Musikhjälpen. Det finns tydligen medmänsklighet trots allt.
 
Mycket har hänt med Milo också under det här året och vi ser hans personliga utveckling hela tiden.