nalikas

tisdag..

Kategori: Graviditet, tankvärt..

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva denna sorg jag har. Och denna oro. Oron för hur världen kommer att se ut när mitt barn växer upp. Den 25:e maj tog Sverige och Europa ett steg tillbaka i historian. Morsdag blev en svartdag.
 
 
Jag förstår att vi inte kommer att kunna 100% valdeltagande. Det är många som har rösträtt som inte kan rösta. Det är svårt att bli av med rätten att rösta, men 49% röstar? Jag vet inte riktigt vilka jag är mest besviken på. De som inte tog sig till vallokalerna eller mina medmänniskor som inte ser längre än näsan räcker.
 
 
Några dagar innan Europaparlamentsvalet så gjorde militären i Thailand en statskupp och avsatte regeringen och militärchefen utropade sig själv till premiärminister. Samma dag som valet var i Europa så var det presidentval i Ukraina. Folk blev stoppade på gatorna på väg till vallokalerna och vallokaler stängdes samtidigt som vissa här i Sverige väljer att inte gå och utnyttja sin rösträtt som folk har kämpat och fortsätter att kämpa för att få. 
 
 
De som röstade på SD ska ju ha en eloge i alla fall. De gick och röstade och visade sin åsikt. Sen går det absolut att ha åsikter om SD:s politik för det har jag.
 
  • SD vill att det ska vara fri abort fram till 12:e veckan. (jag bestämmer tydligen inte över min kropp efter vecka 12)
  • SD vill att det ska vara nationella linjer inom demensvården så man inte ska låsa in pensionärer nattetid (vi får inte låsa dörren om det inte är skrivet i genomförandeplanen där pensionärerna och anhöriga är med och bestämmer. De flesta vill ha dörren låst i sina egna hem vilket boendet är)
  • Sd vill att det ska vara språktest för att bli svenskmedborgare (Grattis mamma! Hade du försökt bli svenskmedborgare när SD hade makten hade du tyvärr nog inte klarat dig)
  • Sverigedemokraterna är ett icke-konfessionellt parti som betraktar religionsfrihet som en naturlig del av det demokratiska samhället.Vi definierar religionsfriheten som individens rätt att fritt få tro på vilken gud eller vilka gudar man vill utan att för den sakens skull drabbas av negativ särbehandling eller förföljelse. När det kommer till utövandet av religionen måste det dock finnas tydliga begränsningar. Religionsfrihet innebär enligt vår mening inte någon absolut rätt att få säga eller göra vad man vill i en religions namn. (vi får alltså tro på vad vi vill, men inte utöva den hur vi vill)
 
Det finns fler punkter att ta upp, men måste iväg. Vill bara säga till mitt barn:
 
Förlåt att vi misslyckades! Och jag ska göra allt jag kan att din generation lyckas!