nalikas

våldtagen igen?

Kategori: tankvärt..

Jag är så irreterad.
Igår när jag hade varit och ätit lunch på Viking med Kalle och Ana så gick vi förbi Hemmakväll och då fick jag syn på Aftonbladets löpsedel som hade rubriken Linnea våldtagen inne på skoltoaletten hånas-gärningsmannen hyllas. Och när jag läste det så var jag tvungen att köpa tidningen. Då var det ett litet repotage om det och så stod det att det skulle komma på uppdrag granskning. Så då var det att bänka sig i tvsoffan mellan 8-9 med Marcus.

Så vad är det som gör mig så upprörd?
Linnea är 14 år och gick i en högstadieskola i Bjästa vid Örnsköldsvik. En dag för ungefär ett år sen hamnar hon på en toalett med Oscar. När de kommer ut från toaletten börjar rykten gå. Linnea anmäler Oscar för våldtäkt. Först tror folk på Linnnea, men sen börjar det gå rykten om vad som har skett inne på den där toaletten. Fler och fler människor börjar misstro Linnea och hennes vänner tror att hon ljuger. Under programmet hör man olika anonyma människor kommentera händelsen och fler vuxna är med på det. Åklagaren får ett besöksfärbud för Oscar mot Linnea och Oscar måste byta skola. Eleverna som tror att Oscar är oskyldig demonstrerar och försöker få tillbaka honom till skolan. På skolavslutningen i kyrkan går inte Linnes till kyrkan, men Oscar går trots att han inte går kvar i skolan. Uppdrag granskning pratar med prästen som tycker synd om killen. Några timmnar efter kyrkan firar Oscar sin skolavslutning med sina vänner. Han frågar sin tjejkompis om hon vill följa med honom och Jennifer gör det. Jennifer tror nämligen att Oscar är oskyldig. Oscar våldtar Jennifer och Jennifer anmäler honom. Under hovrätten kommer teknisk bevisning fram och de hittar dna i Jennifer trosor.
Ifallet med Linnea erkänner Oscar våldtäkten. Oscar blir dömd för båda våldtäkterna och än idag tror folk att Oscar är oskyldig och smutskastar flickorna på internet.


Inte för att jag har rätt att sitta och anklaga folk och döma. Men hur kan folk tro att han är oskyldig när han har erkänt en våldtäkt? Och hur kan man sitta och skriva såna saker som de har skrivit?



Så.. kolla på uppdrag granskning och säg till mig, är Oscar oskyldig?




Igår kom Bob över och det gjorde mig glad så det blev att gå till Steel town på kvällen med Ana. Där var Kalle, Martin och Bob. Bob och Martin försvann tidigt på kvällen så jag, Ana och Kalle satt kvar på Steel town och spelade quiz. Vi vann en shotsbricka med lakrits och drack öl. Vi hade en riktigt bra kväll..