nalikas

Födelsedag

Kategori: Allmänt

Idag har lilla jag blivit 30 år! Vad hände där? När Man var yngre så tyckte man att 30 lät gammalt och att 30-åringar har hunnit få karriär, familj m.m. Jag förstår att folk får kriser med sin ålder. Marcus berättade för mig förut att när han var 20+ så tänkte han att när han var 30 så skulle han vara gift två barnspappa. Han blev pappa när han var 34. Jag har faktiskt sett fram emot att bli 30. Jag vet inte riktigt varför. Men det känns väldigt bra. 
Födelsedagen har varit bra. Inget märkvärdigt. Lagat mat och umgåtts med familjen. En helt vanlig dag med andra ord. Ändå har det känts bra. Jag har fått många fina grattis också och det känns bra att mina vänner tänker på mig. Vissa grattis betyder mer än andra. Och det är inte så att jag inte uppskattar alla grattis jag har fått. Jag har bara saknat ett. Mammas!! Mammas grattis betyder väldigt mycket för mig och det känns tungt att jag inte har kunnat prata med henne idag. Viskade i alla fall att jag älskade henne i hennes öra när jag var där och det kändes bra att hon fick höra det. 


Igår var vi på handledning med jobbet. Jag har jobbat på den här våningen sen 1:a mars och bi gick dit våningsvis. Först pratades det mycket om hur vi upplevde problemen på jobbet sen diskuterade vi patogena och salutogena människor och vilken kategori man tillhörde. Sen fick vi några adjektiv som vi skulle ge till varandra utan att personen fick veta vad det stod. Jag fick en lapp som det stod "behöver uppmärksamhet". Det var jättesvårt att välja ut vem av mina kollegor det stämde in på. Jag fick orden:
Banbrytare, flexibel, vänlig, positiv, diskret, kreativ, integritet, energisk, glädjespridare, hjälpsam. Förstår alla utom banbrytare. Men spännande att någon känner så om en. Efter handledningen så var vi ut och åt lunch. Det pratades fyllehistorier och någon frågade om jag ville dela med mig av en. Tvekade länge innan jag tog en harmlös historia.